ارزش معاملات صندوق‌های طلا در بازار سرمایه به ۱.۹ همت رسید ویدئو| توضیحات سخنگوی دولت درباره تاخیر در پرداخت کالابرگ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) عرضه خودرو در بورس کالا تنها راه حل برای رفع چالش قیمت گذاری خودرو مهم‌ترین اخبار بورسی کدال امروز (سه‌شنبه ۱۲ خرداد ۱۴۰۴) فروش مکمل سوخت در جایگاه‌ها ممنوع شد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت امروز خودرو (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | بازار خودرو در مسیر جهش قرار گرفت؟ بررسی قیمت آیفون‌های پرفروش در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) قیمت کارخانه محصولات مدیران خودرو ویژه خرداد ۱۴۰۴ اعلام شد میادین تره‌بار مشهد، فردا (چهارشنبه، ۱۴ خرداد ۱۴۰۴) تعطیل است تعطیلی طلافروشی‌های مشهد تا پایان هفته + علت خریدوفروش بدون واسطه دام برای عید قربان در مشهد | قیمت امروز دام زنده چقدر است؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) + مراکز مجاز ذبح بازار سهام ریخت | علت سرخ‌پوشی امروز بورس چه بود؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) برای خرید عرضه اولیه «رپویا» فقط ۲ ساعت فرصت دارید (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) چرا طلا امروز گران شد؟ (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | پیش‌بینی روند صعودی قیمت طلا در ایران فوق‌العاده خاص کارمندان دولت ابلاغ شد، اما تصویب طرح ساماندهی کارگران چند سال به درازا کشید! قیمت امروز ارز، طلا، سکه و رمزارز‌ها (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | دلار در محدوده ۸۲ هزار تومان کشف ۴۰۰ کیلوگرم پوشاک مستعمل (تاناکورا) در مشهد آخرین وضعیت بازار رمزارز‌ها در جهان (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | استخراج بیت‌کوین سودآور شد اجرای مرحله سوم کالابرگ منتفی شد؟ بهترین راهکار برای رفع ناترازی انرژی در ایران مشخص شد رشد شدید قیمت طلا در مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | نرخ سکه اعلام شد قیمت طلای جهانی امروز (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) اعلام شد | قیمت طلای جهانی در اوج چهار هفته گذشته جزئیات اصلاح پرداخت حقوق ۱۴۰۴ اعلام شد قیمت امروز میوه و صیفی جات در تره بار مشهد (۱۳ خرداد ۱۴۰۴) | میوه‌های فصل در اوج گرانی رشد بی‌سابقه مصرف و افت تولید برقابی در کشور تنور داغ تورم نان | چرا یارانه‌های هنگفت و قیمت‌گذاری دستوری به مهار قیمت کالای‌اساسی منجر نشد؟ قیمت میوه از هفته آینده در مشهد کاهش می‌یابد تأثیر طرح چندنرخی‌شدن گازوئیل بر قیمت تمام‌شده کالاها | پس‌لرزه سوخت در بازار کالا‌ فائو مرکز ثقل همکاری‌های بین‌المللی کشاورزی و غذا است| ضرورت کمک فائو به تامین غذا در غزه
سرخط خبرها

صادرات اجباری برای بقای کارخانه‌های لبنیات | ۶۰ درصد لبنیات از کشور خارج می‌شود

  • کد خبر: ۲۹۴۰۷۵
  • ۲۲ مهر ۱۴۰۳ - ۰۹:۲۶
صادرات اجباری برای بقای کارخانه‌های لبنیات | ۶۰ درصد لبنیات از کشور خارج می‌شود
یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود در پی کاهش سرانه مصرف لبنیات، تولیدات روی دست تولیدکننده نماند و او را از تولید پشیمان نکند، صادرات است، اما صادرات هم دست‌انداز‌های خاص خود را دارد.
ملیحه فلاح
خبرنگار ملیحه فلاح

به گزارش شهرآرانیوز؛ تأثیر افزایش قیمت شیر خام بر بالارفتن نرخ محصولات لبنی و کاهش سرانه مصرف را در گزارشی با عنوان «غرش شیر و فرار لبنیات» برایتان نوشتیم. در آنجا از وضعیت کلی تولید شیر و لبنیات در استان و خالی‌بودن ۶۰ درصد ظرفیت این کارخانه‌ها گفتیم. حالا یکی از راه‌هایی که باعث می‌شود در پی کاهش مصرف لبنیات، تولیدات روی دست تولیدکننده نماند و او را از تولید پشیمان نکند، صادرات است، اما صادرات هم دست‌انداز‌های خاص خود را دارد تا جایی که فعالان این حوزه می‌گویند اگر مجبور نباشند، صادرات انجام نمی‌دهند، اما اکنون، چون دومینو افزایش قیمت و کاهش مصرف سرانه، قطعا به چرخه تولید آسیب می‌زند، چاره‌ای به‌جز صادرات ندارند. حالا در این گزارش به بخشی از چالش‌های صادراتی در این حوزه و همچنین وضعیت صادرات لبنیات از خراسان رضوی پرداختیم.

فروش ریالی لبنیات به همسایگان

مهدی هدایت‌نیا، دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی خراسان‌رضوی، است. به اعتقاد او باید با استفاده از روش‌هایی مانند در اختیار قرار دادن علوفه به دامدار، قیمت شیر را ثابت نگه داشت و سرانه مصرف را حفظ کرد. افزایش قیمت‌ها باعث کاهش مصرف می‌شود و این موضوع تولیدکنندگان را با مشکل روبه‌رو می‌کند. در این شرایط یکی از راه‌حل‌های حمایت از تولیدکنندگان محصولات لبنی، تسهیل صادرات است. هرچند در این حوزه نیز با چالش‌هایی روبه‌رو هستیم. 

دبیر اتحادیه تولیدکنندگان و صادرکنندگان صنایع لبنی استان می‌گوید: افغانستانی‌ها و عراقی‌ها همه در مشهد نماینده دارند، کالای ما را ریالی می‌خرند و ما هم می‌گوییم صادرات با خودشان. 

می‌پرسیم چرا؟ هدایت‌نیا پاسخ می‌دهد: مشکل اصلی ما بازگشت ارز است. شیرخشکی که حدود ۱.۸ دلار می‌فروشیم برای فروشنده ۲.۶ دلار تعهد ارزی ایجاد می‌کند. قرار بود این نرخ‌ها اصلاح شود تا صادرات لبنیات علاوه بر حمایت از تولید باعث ارزآوری شود. 
او می‌افزاید: قیمت شیرخام درحالی ۲۰ درصد در کشور افزایش پیدا کرده که قیمت جهانی شیر ثابت است. این امر باعث افزایش هزینه‌های تولیدکننده می‌شود. پیشنهاد می‌شود در شرایط فعلی برای حمایت از تولید جایزه صادراتی برای شیرخشک صنعتی در نظر گرفته شود.

صادرات اجباری برای بقا

چالش‌های صادرات لبنیات چیست؟

رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه فراورده‌های لبنی کشور در گفتگو با شهرآرا نبود ثبات در بازار صادراتی را یکی از چالش‌های مهم این حوزه می‌داند و می‌گوید: این بی‌ثباتی، هم در بازار صادراتی ما وجود دارد و هم در کشور‌های مقصد. اکنون اگر بخواهیم محصول لبنی را صادر کنیم مشتری انتظار دارد حداقل برای یک‌سال قرارداد داشته باشیم، اما به‌دلیل بی‌ثباتی در بازار داخلی و افزایش قیمت مواد اولیه این موضوع برای ما امکان‌پذیر نیست. به همین دلیل حفظ مشتری صادراتی سخت است. 

علی احسان ظفری می‌افزاید: کشور‌های هدف صادراتی ما نیز به وعده‌های خود پایبند نیستند. به عنوان مثال از ما می‌خواهند که دوغ تولید کنیم، اما ناگهان از طرف دولت آنها، قانونی مبنی بر لغو واردات دوغ وضع می‌شود. در این مواقع تولیدکنندگان داخلی پناهگاهی ندارند، چون بین دولت‌ها ارتباط مؤثری وجود ندارد. 

او همچنین به موضوع رفع تعهدات ارزی که یکی از مشکلات بیشتر بازرگانان است اشاره و اضافه می‌کند: دولت به صنعت لبنیات امکاناتی نداده است که توقع دارد مانند صنایع پتروشیمی که بسیاری امکانات دولتی در اختیار دارند رفع تعهد ارزی داشته باشیم. مشکل رفع تعهدات ارزی از مواردی است که تولیدکننده و صادرکننده را با مشکل روبه‌رو می‌کند. 

خروج ۶۰ درصد لبنیات از کشور 

«خروج محصولات لبنی، چه در قالب صادرات و چه روش‌های قاچاق و... بیش از ۶۰ درصد است.» این موضوع را رئیس هیئت‌مدیره اتحادیه فراورده‌های لبنی کشور در پاسخ به این سؤال که چه میزان از لبنیات تولیدی در کشور صادر می‌شود، می‌گوید و ادامه می‌دهد: بنابر گفته منابع دولتی میزان شیر تولیدی در کشور ۱۲ میلیون تن است. حالا اگر سرانه را که به حدود ۵۵ کیلوگرم رسیده در ۸۵ میلیون نفر جمعیت ایران ضرب کنیم، با یک حساب و کتاب مشخص می‌شود که باتوجه‌به کاهش سرانه مصرف فقط حدود ۴۰ درصد شیر در کشور مصرف می‌شود. 

ظفری پیش از این نیز گفته بود: تولیدکننده قطعا بر اساس عرضه و تقاضا اقدام به تولید می‌کند. زمانی که میزان مصرف سرانه کاهش یابد، قطعا تولید هم کاهش می‌یابد و این امر چرخه تولید را دچار آسیب می‌کند. تولید شیرخشک صنعتی و کره به‌عنوان سوپاپ‌اطمینان این‌کار قرار داده شده است. در گذشته شیرخشک فقط به‌اندازه رفع نیاز داخل تولید می‌شد ولی در حال حاضر به دلیل کاهش مصرف سرانه لبنیات، مازاد شیرخام به شیرخشک و کره تبدیل می‌شود.

صادرات اجباری برای بقا

گزارش خطا
ارسال نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تائید توسط شهرآرانیوز در سایت منتشر خواهد شد.
نظراتی که حاوی توهین و افترا باشد منتشر نخواهد شد.
پربازدید
{*Start Google Analytics Code*} <-- End Google Analytics Code -->